Klor til basseng og spabad

Ikke all klor er like effektiv

Med klor holder du badevannet rent og bakteriefritt. Og med DenForms klorserie er du til og med sikret en spesielt effektiv vannbehandling.

Ofte selges klor i oppblandet form med kalk, men ikke hos oss. Vi bruker en konsentrert klor som er mer effektivt enn de fleste andre merker. Fordelen med konsentrert klor er dessuten at du ikke trenger å tilsette så store mengder.

Vanntest

Bruk et testsett for å justere doseringen. Også her er det forskjell på produkter. Mange bruker de små papirstrimlene til å dyppe i vannet, men vår erfaring er at de kan være unøyaktige. Vi har best erfaring med tabletter som oppløses i vannet.

Klornivået skal være ca. 1,0 mg pr. liter vann. Det skal ikke lukte klor av vannet. Hvis det lukter klor, kan du la spabadet stå uten lokk en stund inntil lukten er borte.

Sjokk-klor

Klor i granulatform løser seg raskt opp. Klorgranulat kalles også sjokk-klor, fordi det kan tilsettes hvis klornivået er blitt for lavt, og du ønsker en rask desinfisering før bading.

Ved sjokk-klorering lønner det seg å først løse opp den mengden klor du vil tilsette i en ren bøtte vann og deretter helle kloroppløsningen i langs kanten av bassenget eller spabadet.

Klortabletter

Klortabletter løser seg opp langsommere og holder derfor et stabilt klornivå over lengere tid. Tablettene kan legges direkte i spabadets skimmer eller i en klordispenser.

Klor angriper organismer som blant annet tilføres vannet sammen med de badende. Det er derfor normalt at klornivået faller og at pH-verdien stiger når man bader i vannet.