Stålplatebasseng

Kvalitetsbasseng i mange varianter

Gode råd når du har et basseng

Det er en god idé å sjekke følgende når du har et basseng i hagen eller på terrassen:

 • Klorverdi

Når du bruker klor nedbryter du organiske stoffer som bakterier og alger, og sikrer dermed rent badevann i bassenget.

 • pH-verdi

PH-verdien stiger over tid og ved bruk av bassenget. Det kan derfor være nødvendig å senke pH-verdien med pH-minus. PH-minus er et lettoppløselig granulat til bruk i private svømmebasseng.

 • Hvor varmt skal svømmebassenget være? 

Vi anbefaler en makstemperatur på ca. 32 grader, da for høye temperaturer kan gjøre basseng-lineren myk. Det er heller ikke behagelig å svømme i et basseng som er 32 grader. Den ideelle svømme-temperaturen er mellom 25-29 grader.

Verdt å vite om stålplatebasseng: 

DenForm stålbasseng har veldig lang levetid.

 • Vurder først om du vil ha et frittstående svømmebasseng eller om den nye bassenget skal graves ned. Velg deretter hvilken bassengmodell du ønsker, alt etter dine behov og hva du har plass til. Husk at du bør holde min. 2,5m avstand til nærmeste nabo.
 • Selve vannbehandlingen er enkel på grunn av den store skimmeren, riktig sandfilter og den kraftige pumpen på DenForm stålplatebasseng - i motsetning til billigere basseng uten skimmer og sandfilter. I disse bassengene oppstår ofte problemer med alger og bakteriefylt vann.
 • DenForm er spesialister i basseng og vannbehandling og leverer alt av tilbehør til det nye svømmebassenget ditt - kjemi, varmepumper, undervannslys, rengjøringsutstyr og saltgeneratorer.
 • Avhengig av om du velger et frittstående eller nedgravd svømmebasseng krever monteringen av bassenget noe tid. Et frittstående basseng kan monteres på en dag eller to, mens et nedgravd krever forberedelse med utgraving og klargjøring av bunn og sider. Monteringen av bassenget er den samme uansett.

Verdt å vite om montering av bassenget:

Frittstående svømmebasseng

Ved montering av et frittstående basseng skal underlaget være flatt og jevnt og bestå av et solid materiale som tre, fliser, betong eller hardt stampet sand. Før montering legges et underlag av filt som sikrer at selve lineren ikke blir skadet av stein eller røtter. Deretter legges bunnprofilen ut, stålveggen settes rundt bunnprofilen, lineren monteres og glattes ut, toppskinnen monteres - og teknikken monteres. Så er du klar til å fylle i vann i ditt nye basseng. Regn med ca. 1 arbeidsdag i alt.

Nedgravd svømmebasseng

 • Når du installerer et nedgravd basseng, trengs et hull som er ca. 30-50 cm større i omkrets enn bassenget, og ca. 10 cm dypere enn høyden på bassenget.
  • For et rundt basseng kan man følge fremgangsmåten for frittstående basseng, men vi anbefaler at bunnen støpes - ca. 10 cm tykk.
 • Deretter fylles bassenget med vann - og det overflødige hullet fylles med sand blandet med betong, vekselvis 10 cm av gangen.
 • Nå er bassenget er klart til bruk, eller til å legge eventuelle kantfliser.

For et ovalt basseng er prosedyren den samme som ved et rundt basseng, men på hver langside skal det støpes en støttemur på ca. 4m i samme høyde som bassenget innen montering. Deretter kan du følge fremgangsmåten ovenfor.

Få dagers arbeide - mange års moro!