Kjemi til basseng og boblebad

Vi har DenForms® egen etikett på alle våre vanpleieprodukter for å sikre våre kunder den beste kvaliteten 

Det er viktig å sikre en god vannkvalitet i svømmebasseng og boblebad, som permanent er fylt med vann. Organisk materiale fra nedfall og badegjester kan tilføre bakterier til vannet, som kan bli på uhygienisk og helsefarlig å bade i. Vi har samlet det beste utvalget av vannpleiemidler til basseng og boblebad, på bakgrunn av mange års erfaring.

Vannpleie til svømmebasseng og boblebad

Klor

Klor er et godt og effektivt middel til desinfeksjon av badevannet i svømmebasseng og boblebad. Det er imidlertid viktig å være oppmerksom på hvor kloret kommer fra, for det finnes mange produkter på markedet som er ineffektive og blandet opp med f.eks. kalk. Hos DenForm bruker vi kun vår egen konsentrerte klorserie som sikrer deg en effektiv og rask desinfisering av badevannet. 

Klor til basseng eller boblebad - er det noe forskjell?

Ja, det er det. Ikke i typen av klor - men i mengden. Da det som regel er mer vann i svømmebasseng enn i spabad krever det også større mengder vannpleieprodukter. Vår klorgranulat kommer i 1kg, 3kg, 5kg & 10kg. Da klor har en utløpsdato og kan bli gammel råder vi ikke til å velge en større bøtte enn 3kg hvis du har et boblebad. 

Klorgranulat 1kg

Klorgranulat 3kg

Klorgranulat 5kg

Klorgranulat 10kg

Klortabletter 1kg

Klortabletter 3kg

Hvis du ønsker å vite mer om dosering av klor kan du lese guiden vår: Klor til basseng og spa.

pH verdi

Det er viktigere å holde en stabil pH-verdi i vannet enn en jevn klorverdi

pH-verdien i et boblebad eller basseng er altavgjørende for et rent badevann. Det optimale pH-nivået i vann er 7,0-7,6, da vannet er nøytralt (og altså ikke surt eller basisk) ved denne verdien. Hvis pH-verdien kommer under 7,0 blir vannet surt, hvilket kan medføre irritasjon i øyne og slimhinner. Blir pH-verdien derimot høyere enn 8,0 kan vannet bli såpeaktig og desinfiserende midler som klor og ozon kan miste effekten.

Når vi rådgir kunder om vedlikehold af pH-verdien sier vi alltid at de skal sikte mellom 7,0 og 7,2. Det gjør vi, fordi nesten alt som kommer i kontakt med vannet får pH-verdien til å stige. Det er alt fra blader, smuss og døde hudceller, til klor og brom. Ved å senke pH-verdien ytterligere gir man vannet en "buffer" og det går derfor lengre tid før man behøver å tilføre pH-minus igjen. PH-verdien måles med et testsett eller en Blue Connect.

Regulering av pH-verdi

Det er ikke noen forskjell på hvordan pH-verdien skal reguleres i boblebadet og bassenget. Som regel er det mer vann i bassengen, så da trenger man mer pH-pluss eller minus. Vi tilbyr både pH-pluss og pH-minus i flere forskjellige størrelser.

pH minus 1,5kg

pH minus 5kg

pH pluss 1kg

pH pluss 3kg

Vannkvalitetstester - Disse modellene anbefaler vi:

Man skal være omhyggelig når det kommer til måling av vannverdiene i boblebadet eller bassenget. Rent badevann sikrer den beste badeopplevelsen, og urent vann kan i noen tilfeller være direkte farlig. Det er derfor viktig at man bruker en god og nøyaktig tester når man skal måle pH- og klorverdi. Når vi veileder våre kunder, råder vi dem alltid til å kjøpe en av følgende:

Blue Connect Go

De nye appstyrte Blue Connect viser deg helt nøyaktig hva vannverdiene er i boblebadet eller bassenget. I tillegg til å fortelle hva verdiene er, gir den deg også konkret informasjon i gram om hvor mye pH-regulering eller klor du skal tilsette vannet for å få helt riktige verdier. En Blue Connect Og måler følgende: Temperatur, pH-verdi og klorverdi. Denne modellen går over Bluetooth, og det er derfor viktig at du står tett på boblebadet eller bassenget når verdiene skal måles.

Blue Connect Plus

Blue Connect Plus er oppgraderingen av Go, og den kan en del mer enn forgjengeren. Denne modellen måler: temperatur, pH-verdi, klorverdi og conductivity. En av nøkkelfunksjonene for denne modellen er at den er koblet til Sigfox-nettverket, som betyr at du kan styre din Blue Connect fra stuen, jobben, eller fra utlandet. Med en Plus-modell kan man også være flere brukere på en gang så hele familien kan hjelpe til med å holde styr på vannkvaliteten i bassenget eller boblebadet.

Testsett

Vårt DenForm testsett har vi brukt gjennom mange år, og det virker fremdeles akkurat sånn som det skal. Med beholderen følger det med fire brett med tabletter, som kan måle pH-verdi og klorverdi i vannet. Man fyller beholderen med vann fra badet eller bassenget, legger en tablett i hvert kammer, og rister beholderen. Heretter sammenlignes vannets farge med fargekoden på beholderen, og så doseres produktene etter instrukser på emballasjen til kjemien. NB: Det er en god ide å kjøpe ekstra pillebrett.

Utvalgte veiledninger til regulering av vannkvalitet