Hvilke funksjoner har et boblebad, og hvordan kan de brukes?

Massasje i et boblebad 

La oss starte med den tingen vi alle vet at et boblebad kan, nemlig å massere. Alt etter hvilken modell du har, så vil du kunne tenne og slukke en eller to pumper (som også kalles Jets 1 og Jets 2) på displayet. På større boblebad kan du også starte og stoppe luftmassasjen via AUX-knappen. Starter du Jets1 og 2 så starter du massasjepumpene i boblebadet, disse kan reguleres på følgende 3 måter:

Lufttilførsel: På akrylkanten vil du se noen små ventiler med to piler som kan skrus til høyre, venstre, eller på midten. Disse åpner for lufttrykket og bidrar til en mer kraftig massasje på enkelte plasser.

Treveisventil: Igjen vil du på akrylkanten kunne se noen litt større ventiler med 3 piler som også kan skrus mot høyre, venstre eller midten. Disse ventilene styrer en pumpe hver. Dreier du ventilen til høyre blir det mest trykk på dysene til høyre for ventilen, og det samme mot venstre. Settes den derimot i midten blir trykket fordelt likt på plassene til høyre og venstre i boblebadet.

Åpne og stenge dyser: I ditt boblebad har du mulighet for å åpne og stenge dysene. Åpner du dysene kommer det vann eller luft ut av dem, og stenger du dem gjør det så klart ikke.

Fossefall: På større boblebad kan det også være en liten ventil med tre piler som styrer vannfallet. I dette tilfellet vil det også være en kapsel på akrylkanten som kan skrus av. Denne brukes til aromaterapi. Husk imidlertid å alltid starte sirkulasjonspumpen, da denne sprer duften fra duftposene rundt i boblebadet.

Det er altså mange muligheter for å regulere vannmassasjen, som sørger for at du får en god massasjeopplevelse i våre boblebad.

Hva betyr ready- og rest mode?

I praksis har boblebadet et standardprogram og et økonomiprogram, som også kalles ready- og rest mode. Når boblebadet står i ready mode betyr det kort og godt at massasjebadet er klart til bruk. Boblebadet vil varmes opp med en gang det er behov for det, og står derfor klart til bruk 24 timer i døgnet.

Hvis du setter boblebadet til rest mode vil boblebadet kun varmes opp de to gangene i døgnet hvor badet kjører filtersykluser. Dette vil som regel ikke være nok til å holde badet varmt, men det er mer strømoptimerende – hvis du også skrur ned temperaturen i boblebadet til 10 grader.

Hva er en filtersyklus?

Ditt boblebad har en funksjon som heter filtersyklus, og her finnes det både filtersyklus 1 og 2. Filtersyklusen til spabadet kjører to ganger i døgnet. Det betyr at pumpene på boblebadet starter og sirkulerer vannet, så eventuelle bakterier m.m. ikke setter seg fast i rørene, pumpene, eller varmeelementet.

Du har selv mulighet til å innstille når og hvor lengeboblebadet ditt skal kjøre filtersyklusen. Vår anbefaling er å kjøre 1 filtersyklus om morgenen, og en på kvelden, men ikke så tidlig eller sent at det forstyrrer dere eller naboene. Står boblebadet i rest mode er filtersyklusen det eneste tidspunktet hvor boblebadet varmer på, så det er viktig å sikre seg at filtersyklusen går lenge nok til å holde boblebadet varmt.

Spafunksjon: Hold

På boblebadet vil du ha muligheten til å bruke den funksjonen vi kaller hold. Funksjonen gjør at boblebadet ikke skrur på massasje eller rens. Dette gir deg mulighet til å rense boblebadet hvis det f.eks. ligger sandkorn i bunnen, som er lette å se og ta når vannet er helt stille. Denne funksjonen varer i en time av gangen. Funksjonen kan også brukes i tilfeller hvor en pumpe, et varmeelement e.l. skal byttes.

Hva betyr lock?

Det sier seg selv litt, men med denne funksjonen har du mulighet for å låse displayet, så andre ikke kan bruke boblebadet mens du ikke er der. Det kan også være at barna deres skal bruke massasjebadet, men at dere ikke vil at de skal endre innstillingene til boblebadet ved et uhell.

Ekstra funksjoner

Et boblebad kan helt klart oppgraderes ved behov – uten å si at boblebadet ikke har alle tingene det trenger. Følgende oppgraderinger kan legges til:

Ekstra varmeelement:

Som standard er det inkludert et 3kWh varmeelement på alle våre boblebad, men man kan oppgradere til et 6kWh varmeelement i stedet. Det gjør så spabadet varmes raskere opp, hvilket f.eks. er en fordel hvis du har badet på en utleiehytte hvor boblebadet må varmes opp fort.

Automatisk vannpåfylling:

Ved påfylling av vann i boblebadet er det lettest å fylle opp via en vannslange. Dette er ikke alltid så praktisk på en utleiehytte, så i dette tilfellet er det mulig å få satt et automatisk system inn, så badet fylles med vann når du trykker på en knapp. Det blir satt en sensor på badet som holder øye med vannstanden, og fyller på i boblebadet ved behov.

Klargjøring til varmepumpe:

Det er mulig å montere en varmepumpe på våre boblebad, det krever bare litt ekstra jobb inne i teknikken – hvilket ikke er noe problem for vårt team av superteknikere! De bygger et bypass i boblebadet, som gjør det mulig å koble til en varmepumpe, så du kan spare penger på strøm når du bruker boblebadet.

Avslutning

Det er altså et hav av ekstra funksjoner og ting å legge til. Det vi har nevnt i denne artikkelen har kun fokus på det viktigste. Vi anbefaler derfor at du setter deg inn i disse tingene så du kan få den optimale opplevelsen med boblebadet ditt. 

Ikke kjøpt et boblebad enda?