Hvor mye strøm bruker et boblebad?

Utendørs boblebad bliver stadig mer populære i Norge og resten av Norden. Et utendørs boblebad gir øyeblikkelig avslapning, luksus og velvære – og  ikke kun på grunn av massasjeterapien. En annen stor grunn er kosen som spabadet er med til å skape, kombinert med utendørsopplevelsen. Et boblebad eller en motstrømsbasseng kan brukes 24/7 hele året rundt, og er derfor en god innvestering.

Før du hopper i med begge ben og investerer i ditt drømmespa kan det være godt å vite hva det koster å bruke.

Hvis du allerede har bestemt deg kan du sjekke ut våre fantastiske boblebad her.

Få det fulle overblikket over energiforbruket på et utendørs boblebad, og få våre beste tips og triks til hvordan du kan minimere energiforbruket lengre nede i denne artikkelen.

Slik er et DenForm boblebad isolert

Hos DenForm produserer og leverer vi boblebad til hele Europa, samt områder nord for polarsirkelen. Boblebadene må altså derfor kunne klare de kaldeste temperaturene, og et av de hardeste klimaene i verden.

Et av de spørsmålene vi får aller mest, er om forbruket på et boblebad. For hva koster det egentlig å holde et utendørs boblebad gående? Når man investerer i et boblebad bør første tanke ikke være å spare på strømmen, men derimot hvordan man får den aller beste wellness-opplevelsen. Men derfor skader det jo ikke allikevel å kontrollere boblebadets isolering og hvordan man best holder på varmen i boblebadet.

Den avgjørende faktoren for et lavt strømforbruk i boblebadet er isoleringen. Alle DenForms utendørs boblebad består av det vi kaller for et 4-dobbelt isoleringssystem. Vi har designet et EcoHeat-system, som isolerer spabadet på fire måter. Systemet består av følgende: PU-skum, et luftrom, alufolie & flamingo (en type isopor), og et termolokk.

Kar

Hardt PU-skum rundt karet står for den første isoleringen.

Panel

Varmereflekterende folie på innsiden av panelene fører varmen tilbake til vannet, og panelene er i tillegg isolerte med et lag flamingo (isopor).

Luft

Luftrommet inne i boblebadet sørger for god isolering. Varmestrålene fra pumpene varmer opp luften i boblebadet og holder vannet varmt.

Lokk

Termolokket består av 8-12 cm tykke isoporplater som har vært gjennom sikkerhetstester. 

Strømforbruk for boblebad

Et av de hyppigst stilte spørsmålene handler om forbruket ved et boblebad – men det er umulig å svare på, da det avhenger av boblebadets størrelse, hvor kaldt det er utenfor, og den enkeltes forbruksmønster.

Det avgjørende spørsmålet man må stille deg selv er om man vil spare strøm, eller om man vil ha den beste boblebadsopplevelsen.

  • Et utendørs boblebad bruker f.eks. markant mer strøm om vinteren enn om sommeren, men på vinteren får man også den beste spaopplevelsen i det 39 grader varme vannet.
  • Et boblebad bruker også mindre strøm hvis det står i le under et halvtak, men det betyr også at det kan bli vanskelig å se hele stjernehimmelen hvis man vil bruke boblebadet på kvelden.

Man bør derfor tenke over hvordan man har tenkt seg å bruke boblebadet, og hvordan man får mest glede av det.

Drift og vedlikehold av boblebad

Akkurat som med et svømmebasseng vil det løpende være noen omkostninger i forbindelse med drift og vedlikehold av boblebadet utover strømforbruket.

Lenger nede på siden kan du se noen av de produktene som kan brukes for å vedlikeholde boblebadet best mulig.

Avkalkning av boblebad

Minst en gang om året, eller etter behov (alt etter vannets hardhet) må man skifte alt vannet i boblebadet. Samtidig anbefaler vi at man avkalker boblebadet. Ved avkalkning brukes 1 boks avkalker per 300l vann. 

Vannpleieprodukter til boblebad

Alle våre boblebad har en innebygget ozonator som holder vannet bakteriefritt. En ozonator er en ozon-generator, og er et innebygget rensesystem som effektivt fjerner bakterier som oppstår i boblebadet ved bruk. Men ozonatoren kan ikke alene gi nok beskyttelse mot bakteriene til å forhindre f.eks. algevekst i boblebadet, derfor er det nødvendig å supplere med klor. Dessuten må man sørge for å holde vannets pH-verdi på 7,2.

Med en startpakke til burde man ha nok vannpleie til det første året. Startpakken inneholder det man trenger å tilsette i boblebadet, samt for å teste klornivået i boblebadet. Når pakken er tom, kan man supplere klor og pH-regulerende pleie etter behov.

Filter til boblebad

Filteret skal renses ca. en gang hver måned.

1. Bløtgjør filteret i filterrens.

2. Skyll filteret grundig.

3. Filteret tørkes godt, og settes på plass igjen i boblebadet når det er knusktørt.

  • Filteret renses lettest og mest effektivt med filterrens og DenForm filterrensesystem.
  • Man kan rense et filter 10-12 ganger, før det anbefales å erstatte det med et nytt.
  • Et filter koster ca. 400-1300 kr., alt etter hvilket boblebad man har.
  • Det kan være en fordel å ha to sett filtre, så du fremdeles kan bruke boblebadet mens et av filtrene er til rens.