Sånn stenger du avløpsventilen i boblebadet

Vi opplever ofte at kunder tror de har en lekkasje i boblebadet, men årsaken er i mange tilfeller at ventilen ikke er stengt ordentlig.

Når du som kunde mottar ditt boblebad er dreneringsventilen satt i transport-modus. Det vil si at ventilen er åpen og trykket inn. Derfor er noe av det første du skal gjøre før du fyller vann i boblebadet å stenge ventilen. Spesielt hvis du senker boblebadet ned i en grav, og ikke har mye plass til service, er det viktig å stenge ventilen ordentlig fra starten.

Har du ikke kjøpt et boblebad enda? Trykk her og se vårt fantastiske utvalg!

Det kan være litt vanskelig å vite når ventilen er korrekt stengt.

Se den korte videoen og følg disse trinnene for å stenge:

  • Skru ventilen til høyre
  • Trekk ventilen ut
  • Skru ventilen et lite klikk mot høyre for å låse den

Det er omvendt for å åpne ventilen:

Klikk mot venstre – dytt ventilen inn – skru mot venstre

Ytterst i avløpsventilen sitter som regel en liten skruepropp. Dens funksjon er bare å holde ventilen fri for møkk. Du stenger dermed ikke avløpsventilen ved å skru proppen i. Et par ganger om året skal boblebadet tømmes for vann, for eksempel hvis du vil stenge det for vinteren, eller hvis du vil avkalke boblebadet.

Du tilsetter ganske enkelt avkalkeren til det gamle vannet, lar pumpene kjøre en stund og slipper deretter vannet ut. Husk å nøytralisere vannet først med en liten flaske Alkalinity Control.

Du kan montere en vannslange på avløpsventilen med en slangetilkobling.

Se her hvordan du åpner vår nye avløpsventil:

Generelt anbefaler vi ikke å la boblebadet stå uten vann på vinteren. Men hvis du allikevel ønsker å tømme ut vannet om vinteren skal du være sikker på at alt vannet er ute av systemet for å unngå frostsprengninger. Derfor skal du – når avløpsventilen er åpen – blåse trykkluft inn i hver dyse begynnende med den dysen som er lengst vekk fra avløpsventilen.