Installasjon av wifi-modul og app til boblebad

Slik kan du styre ditt utendørs boblebad via en app. Styresystemet til ditt boblebad er laget av firmaet Balboa (USA). Med Balboas WorldWide App Kit er det nå mulig å fjernstyre boblebadet fra en Smartphone eller iPhone. Det betyr at du blant annet kan stille inn temperatur og filtersyklus, samt starte pumpene via appen.

Dette utstyret trenger du:

  • Wifi-modul
  • iPhone eller iPad med iOS 5 eller senere versjoner
  • Smartphone eller tablet med Android versjon 2.3 eller senere
  • Et lokalt wifi-nettverk med tilgang til internett og fast IP-adresse

Hvis ditt utendørs boblebad ikke er levert med wifi-modul er det mulig å kjøpe dette separat og montere det. Det krever kun at boblebadet er wifi-ready.

Har du ikke kjøpt et boblebad enda kan du se alle våre her.

Alle DenForms boblebad som er produsert fra april 2016 er wifi-ready. Tidligere modeller kan være wifi-ready. Hvis du er i tvil så kan du kontakte oss via skjemaet nederst på siden.

Installasjon av wifi-modulen

Modulen skrus fast på boblebadet utenpå eller bakpå panelet. Bemerk at baksiden av panelet er bekledd med aluminiumsfolie som kan forstyre wifi-signalet. Fjern aluminiumsfolien i modulens størrelse, hvis du monterer modulen bakpå panelet. Wifi-modulen kobles til den tilhørende stikkontakten i styreboksen. Styreboksen skal ikke åpnes.

Når wifi-modulen er montert og koblet til boblebadets styreboks skal boblebadet skal du skru boblebadet helt av et øyeblikk, før du skrur det på igjen.

Det er viktig at følgende krav er oppfylt før man monterer wifi-modulen:

  • BWA kommuniserer over et 2.4 GHz nettverk med 802.11b/g/n trådløs teknologi
  • 5 GHz støttes ikke
  • Standard trådløst oppsett støttes kun av hjemmenettverk-routere konfigurert med «open» oppsett (no security)
  • Sørg for at din router eller router extender bruker kanalene 1-11
  • Wifi-signalets styrke skal som minimum være -50 dBM og gjerne høyere for å sikre optimal forbindelse
  • Wifi-signalet støtter ikke Mesh router

Trinn 1:

Det første man må gjøre når du har montert din wifi-modul er å downloade en app på din mobil eller tablet fra enten App Store (Apple) eller Google Play (Android). Sjekk deretter at wifi er aktivert på din mobile enhet.

Søk etter «Balboa Worldwide – Spa Control”.

Instruksjonsvideoer til Balboa display kan finnes på YouTube. Søk etter «Balboa Water Group».

Trinn 2:

Du skal nå koble din mobilenhet til boblebadet. Første trinn går ut på at du skal gå inn på dine innstillinger på din mobil eller tablet og velge wifi. Under wifi skal du velge din wifi-modul som typisk heter «BWGSpa_xxxxx» (5 tall), eller lignende. Trykk på denne og koble til.

Trinn 3:

Når dette er gjort skal du gå inn på Balboa-appen og velge «Initial setup» i pop-up vinduet. Deretter skal du stenge appen helt og åpne den igjen. Du vil nå være i «direct mode». Du vil nå kunne se at navnet på din wifi-modul står skrevet oppe i høyre hjørne inne på Balboa-appen.

Trinn 4:

Ved trinn nummer to skal du trykke på innstillinger i høyre hjørne av appen, og etterfølgende kan du se en liste med forskjellige menyer. I bunnen er det en meny som heter wifi som du skal trykke på.

Du kommer nå inn på en side hvor du skal inntaste ditt presise wifi-navn og passord. Når dette er gjort kan du hake av oppe i høyre hjørne. Hvis dette er gjort korrekt får du samme beskjed som på bilde nr. 4.

Trinn 5:

Du kan nå gå tilbake til din telefon eller tablets wifi-innstillinger og koble den til din egen wifi igjen. Det er nå veldig viktig at du stenger appen helt før du åpner den igjen. Når appen har vært helt stengt kan du åpne den igjen og trykke på «Local Connect». Når du har trykket på «Local Connect» så burde du kunne se ditt eget wifi-navn oppe i høyre hjørne.

Trinn 6:

Hvis du kan se wifi-navnet i høyre hjørne så mangler du kun det siste trinnet. Trykk på meny i midten av skjermen og trykk deretter på «Cloud Connect». Du må opprette din egen bruker og passord i appen, så trykk derfor på «Account setup» og «Create account».

Trinn 7:

Fyll nå ut brukernavn og passord, samt sikkerhetsspørsmålene.

Når du har utfylt spørsmålene skal du bare trykke på «Create account» nede i bunnen og så er du koblet til ditt boblebad via Balboa-appen. Du kan nå stenge appen helt, gå på 3G eller 4G og åpne appen. Når du åpner appen skal du trykke på «Cloud connect», så ber den deg om å logge inn, og når du dette er gjort så vil du være forbundet til ditt boblebad, selv om du er på 3G/4G.

Nullstilling av wifi-modul

Kun i veldig sjeldne tilfeller hvor du ikke klarer å koble til wifi er det nødvendig å nullstille wifi til fabrikkinnstillingene.

Bruk magneten som er montert på ledningen. Hold den på høyre side av modulen og trekk den sakte mot venstre. Fra- og tilkoble nå kontakten fra styringsboksen til din wifi-modul for å gjennomføre nullstillingen. Modulen nullstilles og wifi-adressen BWGSpa_ (fulgt av 5 tall) vil fremgå på den mobile enheten.

 

Se eventuelt denne videoen: