Kjøpsguide - Boblebad

Tips og veiledning til kjøp og vedlikehold av boblebad

Vurderer du å kjøpe et boblebad?

Boblebad blir mer og mer populære i Norden.

Et spabad gir livskvalitet og velvære. Det er ikke bare på grunn massasjeterapien som man får igjennom de forskjellige massasjedysene. Det er også på grunn av hyggen med familie og venner, avslappingen i det varme vannet og utendørsopplevelsen. Den sanne verdien ved et boblebad er at den kan fint brukes året rundt i all slags vær, når som helst.

Vi har svart på noen av de typiske spørsmålene i forbindelse med kjøp av boblebad i denne artikkelen.

Du er alltid velkommen til å kontakte oss direkte for å få svar på eventuelle spørsmål. Du kan også se våre boblebad her.

Hva er en god pris for et utendørs boblebad?

Synes du prisene er vanskelig å forstå? Er du i tvil om hva du får for pengene? Det er ikke så rart.

Som du sikkert har lagt merke til, kan prisene på boblebad variere mye. Det kan være vanskelig å se forskjell på de ulike boblebad-merkene og modellene. Som ny kunde er det vanskelig å vite hva du skal gå etter og hvilke spørsmål du skal stille forhandleren når du skal kjøpe et spabad.

Du kan telle dysene og liggeplassene, men det viktige er som regel det som er vanskelig å få øye på.

 • Du bør blant annet undersøke hvor mange pumper boblebadet har, det har betydning for massasjekraften og dermed for opplevelsen og om boblebadekaret ditt yter det du forventer.
 • Det kan være forskjell på antall pumper og pumpenes kapasitet.
 • I tillegg er det en god ide å spørre om isoleringen: Hvordan er boblebadet isolert? Er det skummet hele veien rundt? Er lokket sikkerhetsgodkjent?
 • Det er også viktig å undersøke om produsenten har et godt utvalg av reservedeler på lager og en god serviceordning.

Disse hensyn burde tas til betraktning når man vurderer et godt tilbud på et boblebad. Kort sagt, om det er et fornuftig forhold mellom pris og kvalitet.

Hvor blir boblebadet produsert?

Mange er interessert i hvor boblebadet blir produsert. Det kan virke som et viktig spørsmål, men enda viktigere - og det de fleste mener med spørsmålet - er hvordan boblebadene blir produsert.

Hos DenForm samarbeider vi kun med de beste underleverandørene, som igjennom lang tid har vist deres evne til å levere. Vi designer selv boblebadene våre med hensyn til isolering, utstyr og innredning. Vi planlegger produksjon flere ganger i året, vi fører tilsyn med kvaliteten og vi sørger for at hvert eneste boblebad blir testet før det sendes. Dette er vår garanti for at vi kan selge et langtidsholdbart produkt og holde prisene nede.

I tillegg til det så hjelper vi med service og veiledning lenge etter du har avsluttet et kjøp hos oss. Vi serviserer stadig boblebad med reservedeler mer enn ti år etter kjøpet.

Her er 5 gode råd til hvordan du kan minske strømforbruket i et boblebad

1. Et boblebad som står i le, eventuelt under et halvtak, holder bedre på varmen da vinden ikke kjøler ned vannet på samme måte.

2. Det er viktig at termolokket ligger sånn som det skal, og er festet ordentlig, ellers risikerer du at det blåser av hvis det blir sterk vind.

3. Hvis du kan nøye deg med 36 grader varmt vann i stedet for 40 grader så hjelper det også med å holde strømforbruket nede.

4. Hvis man bruker boblebadet i en halv time av gangen i stedet for en time, så bruker det også mindre strøm.

5. Hvis boblebadet ikke er i bruk over en lengre periode så kan temperaturen senkes helt ned til 14 grader. Men husk at et boblebad bruker mye strøm på å varmes opp, og ikke så veldig mye på å holde varmen.

Isolering, Avkalkning & Installasjon

Hvordan er et boblebad isolert?

Isoleringen av boblebadet er avgjørende for et lavt strømforbruk

Man kjøper ikke et boblebad for å spare på strømmen, men for å få en god spa-opplevelse. Allikevel skader det ikke å sjekke om spabadet faktisk er godt isolert. Karet skal ha et ordentlig lag med skum, og panelene bør ha varmereflekterende folie som isolasjon. Termolokket må være designet for å tåle kuldegrader når det skal brukes i Norge, og det bør også være sikkerhetsgodkjent. Det er viktig at lokket tåler tung snø, og vann skal kunne renne av.

Hos DenForm har vi designet et EcoHeat-system, som isolerer boblebadet på 4 måter:

Kar

Kraftig PU-skum rundt karet sørger for en god grunnisolering.

Panel

Reflekterende folie på innsiden av panelene kaster varmestrålene tilbake til vannet, og de er også isolerte med et lag isopor.

Luft

Luftrommet inne i karet er noe av det som isolerer best. Varmestrålingen fra pumpene varmer luften inne i spabadet og holder på varmen i vannet.

Lokk

Termolokket består av 8-12 cm tykke flamingoplater som har gjennomgått sikkerhetstesting.

Det avgjørende spørsmålet du må stille deg selv er om du vil spare strøm eller om du vil ha den beste spa-opplevelsen. Et boblebad bruker mer strøm på vinteren, men på vinteren får du også den beste opplevelsen i det 39 grader varme vannet. Et boblebad bruker mindre strøm hvis den står under et halvtak, men hvis du bruker boblebadet om kvelden og natten vil du kanskje gjerne se opp på stjernene. Derfor bør du overveie hvordan du har lyst til å bruke boblebadet, og hvordan du får mest glede av det.

Drift & vedlikehold av boblebad

Som med en bil eller et svømmebasseng vil det alltid løpende være noen utgifter forbundet med drift og vedlikehold av boblebadet, utover strømforbruket. Noen av disse er:

Vannpleie

Alle våre boblebad har en innebygget ozonator, som holder vannet bakteriefritt, men det kan være nødvendig å supplere med klor. Dessuten må du holde vannets pH-verdi konstant på 7,2.

Filter

Filteret skal renses og byttes jevnlig. Du kan rense et filter ca. 12 ganger. Det er en fordel å ha to sett filtre, til når det ene står i bløt. Filteret bløtgjøres i filterrens, skylles, tørkes, og settes på plass i boblebadet igjen.

Reservedeler

Et boblebad har deler som bliver slitt over tid og må byttes. For å forlenge delenes levetid er det viktig å holde en god vannkvalitet, ikke overdosere med klor, og avkalke boblebadet jevnlig.  

Avkalkning av boblebad

Ved behov, og minst en gang om året må du bytte ut vannet i ditt boblebad. Ved samme anledning anbefaler vi å avkalke badekaret. Bruk to bokser avkalker til dette formålet.

1. Sørg for at alle dyser er åpne og steng for innslipp av luft, så det kun kommer vann ut av dysene.

2. Hell det røde pulveret i vannet.

3. Skru på alle pumpene og la de kjøre i minst 20 minutter.

4. Tilsett en liten flaske Alkalinity Control og la pumpene kjøre i 10 minutter mer.

5. Tøm karet for vann.

6. Fyll opp boblebadet med rent vann og skyll alt godt.

7. Tøm det rene vannet ut av karen og fyll opp boblebadet på nytt.

Nå er boblebadet rent og pent!

Boblebad innebygget i terrassen

Ønsker du å bygge boblebadet inn i terrassen for en mer integrert løsning? Mange velger å gjøre det, og det finnes mange forskjellige løsninger. Boblebadet kan senkes 30 cm for å gjøre det lettere å stige inn i eller det kan senkes helt ned til nivået på terrassegulvet. Det er da viktig at det fremdeles er mulig å utføre service på alle sider av boblebadet.

 • Badekaret må stå i en plan og drenert grav, eventuelt som har et avløp.
 • Terrassegulvet rundt boblebadet må kunne fjernes.
 • En servicetekniker må kunne fjerne sidepanelene og utføre reparasjoner. Vi anbefaler derfor at det er ca. en meter ledig plass rundt boblebadet, eller at i det minste er mulighet for å løfte spabadet med kran.
 • Fronten skal alltid være fri, det er den siden displayet er på. Under displayet er styreboksen og varmeelementet plassert. Boblebad-pumpene er ofte plassert i hjørnet på fronten.

Installasjon av boblebad

 • Boblebadet skal kobles til 230V og 32A av en autorisert el-installatør. Kontakt din elektriker for en vurdering om du har strøm nok.
 • Kabelen kan føres inn fra bunnen i et av hjørnene og trekkes til styreboksen innenfra.
 • Det er viktig å fylle vann i spabadet før du kobler til strøm, fordi pumpen må ikke kjøre uten vann i karet.
 • Boblebadet har ingen on/off-knapp, da den av hensyn til filtersirkulasjonen skal ha konstant strøm.

Levering av boblebad

I forbindelse med kjøpet avtaler vi en ønsket leveringsdato sammen med kunden.

Boblebadet sendes med fraktbil til levering ved fortauskanten. Med unntak av de to største modellene og motstrømsbasseng, leveres boblebadene på høykant på en vanlig pall. Herfra er det mulig å slepe den på plass med en jekketralle. I noen tilfeller er det nødvendig å løfte boblebadet på plass med en kran, dersom adgangsforholdene er vanskelige, eller dersom boblebadet skal senkes ned i en grav.

Vi lar det alltid være opp til kunden selv å arrangere en kranbil, slik at kunden har mulighet til å finne det beste tilbudet. Vi kan levere boblebadet direkte til kranfirmaet, som kan kjøre den det siste stykke ut. Dermed spares håndtering ved veikanten.

Eventuelt er det mulig å la boblebadet stå på bæreselene fra kranen. På denne måten er det enkelt å løfte boblebadet opp igjen dersom det skulle bli nødvendig på et tidspunkt.