Plassering av boblebad

Når du har funnet et boblebad du liker er det viktig å tenke igjennom hvor boblebadet skal plasseres. Er boblebadet tett på huset vil det ofte bli brukt mer, fordi det er lettere å komme til. Er det laget et hyggelig miljø rundt blir man også sittende i lengre tid. I denne guiden går vi gjennom noen ting du kan tenke over, og tips til hvordan du plasserer boblebadet best mulig, bl.a.:

  • Innsyn til og utsikt fra boblebadet

  • Frittstående eller innebygget boblebad

  • Boblebad plasseringsguide

Innsyn til og utsikt fra boblebadet

  • Når du bruker boblebadet ditt kan du bli glad for at du har plassert boblebadet et litt tilsidesliggende sted, vekk fra veien og naboenes vinduer så det er minst mulig innsyn, hvilket gir deg mer komfort.
  • Boblebadet er et sted hvor man sitter helt stille og slapper av, så derfor burde du sørge for at spabadet er plassert der hvor du har best mulig utsikt.

I tillegg burde du tenke over plasseringen av boblebadet i forhold til vinden.

Det er lurt å finne et sted til spabadet som ligger i le for vinden. Det gjør spaopplevelsen behagelig, pluss at det faktisk reduserer driftsomkostningene, siden vinden kjøler ned vannet i boblebadet. Du kan alltids skjerme for vinden via en hekk, et gjerde, eller med planter, hvilket også skaper en hyggelig stemning rundt om boblebadet.

Frittstående eller innebygget boblebad

En frittstående plassering er den letteste løsningen, det krever kun en plan og stabil overflate. Boblebadet kan derfor lett plasseres på terrassen eller i hagen. Ved frittstående boblebad anbefaler vi at du kjøper en lokkløfter, den gjør det lettere å åpne lokket til boblebadet. En annen fordel ved et frittstående boblebad er at det er lettere å utføre service på.

Alternativt kan du velge å bygge inn boblebadet.

Når du velger å senke boblebadet ned, f.eks. i terrassen, skaper det et elegant look og hyggelig miljø. Man kan med fordel senke boblebadet 30-45 cm ned i terrassen, hvilket gjør det lettere å løfte lokket, og gå opp og ned i boblebadet.

Før du graver ned boblebadet skal du være oppmerksom på at hvis DenForm skal utføre service på boblebadet skal sidene være tilgjengelige når teknikerne kommer.

Derfor anbefaler vi at det sikres ½ - 1 m avstand rundt om hele boblebadet, f.eks. med avtagbare terrassebord. Hvis det ikke kan la seg gjøre så er den siden hvor displayet sitter den viktigste siden å holde fri, fordi styringsboksen som regel sitter på denne side.

Plasseringsguide til boblebad

Når du har bestemt deg for hvor ditt utendørs boblebad skal stå og om det skal graves ned eller være frittstående, så er det viktig å installere boblebadet på et fast og jevnt underlag som sikrer at boblebadet står i vater. Du kan f.eks. bruke fliser eller et bærelag med grus.

Ditt boblebad blir levert på høykant på en pall, direkte til kantsteinen. Du skal derfor selv sørge for å få den på plass, med mindre annet er avtalt. Hvis det er fri adgang til hvor boblebadet skal plasseres er det lettest å legge kjørematter ut og få et par hjelpende hender til å flytte boblebadet på plass ved bruk av et par små brett med hjul under pallen. Er det ikke fri tilgang må du bestille en kran som kan løfte boblebadet på plass.

Skap hyggelige spa-øyeblikk

Selv om et utendørs boblebad i seg selv er utrolig deilig, kan omgivelsene faktisk gjøre helhetsopplevelsen enda bedre. Skap en hyggelig atmosfære med grønne planter, lys og musikk. Plant f.eks. noen vindmøllepalmer i store krukker – de minimerer innsyn og skaper syden-stemning. For en mere intim og romantisk stemning kan du med fordel henge opp noen lyslenker, eller plassere lykter med levende lys rundt om boblebadet. Ikke glem musikken – de fleste av våre boblebad har innebyggede høyttalere - det setter prikken over i’en på spa-opplevelsen.