Blir ikke boblebadet ditt varmt?

Finn løsningen her 

Det kan det være flere grunner til, men som regel finnes det en relativt simpel løsning. Det vi typisk opplever når et boblebad ikke varmer er at står i low range eller rest mode – eller som vi kaller det: økonomiprogrammet. Det er selvfølgelig også mulig at problemet skyldes et defekt varmeelement eller sirkulasjonspumpe i boblebadet, men det er sjeldent at dette er årsaken.

Hvordan finner dere selv problemet?

Når du skal sjekke boblebadet ditt selv er det følgende tre ting du skal se etter:

  • Low range
  • Rest Mode
  • Defekt varmeelement eller sirkulasjonspumpe

Boblebadet står i low range:

Når et boblebad er satt til low range så kan den varme fra 10-26 grader, og står den i high range kan den varme fra 27-40 grader. Det betyr også at når boblebadet står i low range og du prøver å innstille den til 40 grader, så vil boblebadet maksimalt varme opp til 26 grader.

I displayet på boblebadet vil det være en pil opp (high range) eller pil ned (low range) så du kan se hvilken innstilling boblebadet er satt til. Vær oppmerksom på at hvis boblebadet har det store TP800 displayet, så bil det bare stå high range eller low range uten piler. Hvis du er usikker på hvilket display du har, så finn navnet på boblebadet ditt her, og kontakt oss, så hjelper vi deg.

Hvis pilen peker ned så kan du se hvordan du endrer dette i manualen til boblebadet.

Standard- eller økonomiprogram?

Boblebadet står i Rest mode:

Alle boblebad fra DenForm har vanlige programmer og økonomiprogrammer. Hos oss kaller vi de Ready-, Rest- og Ready in Rest mode.

  • Ready mode betyr at boblebadet varmes opp så snart det har behov for det
  • Ved Rest mode vil boblebadet kun varme under filtersyklusene
  • Står boblebadet på Ready in Rest så vil det varme under filtersyklusene, men det bil også varme hvis du trykker på jets og lar pumpen gå.

Når boblebadet blir satt i Rest mode vil det bli vesentlig vanskeligere for den å holde på varmen sammenlignet med Ready mode. Dette skyldes at boblebadet kun varmer under de to filtersyklusene. I displayet på boblebadet vil det bli vist en «R» som enten står opp eller ligger ned. Ligger den nede så er boblebadet i Rest mode. Står R’en oppe så er den i Ready mode og da er dette ikke grunnen til at boblebadet ikke varmer ordentlig.

Våre boblebad har også mange feilkoder. Står boblebadet i Rest mode så vil du noen ganger møte på koden «Run pumps for temp». Dette betyr at vannet i boblebadet ikke har sirkulert på en stund, og da kan sensorene ikke måle temperaturen. Dette kan også være et tegn på at boblebadet står i Rest mode. For å fjerne denne feilkoden skal du bare skru på pumpen i ca. 10 minutter, så vannet blir sirkulert.

Defekte deler:

Sist, men ikke minst, er det naturligvis også mulighet for at f.eks. varmeelementet eller sirkulasjonspumpen i boblebadet ditt er defekt. Det er imidlertid sjeldent at dette er tilfelle. Displayet vil vise en feilkode som er forklart i manualen til boblebadet. Hvis du ikke finner feilkoden eller en løsning på problemet, så kontakt oss vennligst her.