Slik hjelper massasje kroppen

Massasje hjelper ganske enkelt til med å gjenopprette kroppens balanse etter overanstrengelse.

Mange tenker kanskje ikke over at daglig arbeid bak rattet eller ved PC‘en kan være anstrengende for kroppen, men de merker allikevel at kroppen kan være øm og stiv etter en lang arbeidsdag.

Står det på gjennom lenger til kan kroppen slite med å restituere selv, før neste arbeidsdag starter. Med massasje kan kroppen hjelpes i form igjen. Det er det vi i hverdagen kaller for velvære.

Massasje kan motvirke stress

Primært hjelper massasjen til med å løsne muskelspenninger og stimulere blodsirkulasjonen. En effekt av dette kan være at massasjen virker smertelindrende og motvirker stress. Men det er viktig å understreke at massasje ikke er en mirakelkur mot stress, da stress kan ha dypere årsaker.

Vondt i ryggen?

Massasje kan også være effektiv hvis du har vondt i ryggen. Men det kommer an på hva lidelsen skyldes. Ikke alle former for vondt i ryggen kan heles med massasje. Spør eventuelt legen din først.

Massasjen støtter kroppens naturlige rensesystem

Kroppen utsettes i løpet av en vanlig dag for mye trykk og mange spenninger som følge av ensformige arbeidsstillinger. Disse uhensiktsmessige arbeidsstillingene og overanstrengelsene gjør musklene stive og ømme, og hvis overanstrengelsen er langvarig kan avfallsstoffer som melkesyre opphopes i musklene.

Normalt ledes avfallsstoffene naturlig vekk fra kroppens lymfesystem og blodsirkulasjon, men massasje kan fremme prosessen ved å bløtgjære musklene og påvirke lymfesystemet til å lede avfallsstoffene vekk. Lymfesystemet er avhengig av kroppens bevegelser, fordi det ikke pumpes rundt som blodet gjør.

Veier til massasje

Massasje er bra for mange ting og har mange helbredende effekter. Det vanskelige kan være tilgang til massasje, især på hverdagslig basis. Man må bestille time hos massør, og det kan fort koste mye penger. Kanskje en venn eller partner kan tilby massasje, men bortsett fra at de ikke er profesjonelle massører så krever det også at de har tid og overskudd.

En løsning kan være en massasjestol. Med en massasjestol er du uavhengig av andre, og du kan stille inn ditt foretrukne massasjeprogram. Da får du fri tilgang til daglig massasje! Sammenlignet med prisen hos en profesjonell massør så kan en massasjestol fort betale seg.

En massasjestol blir ikke trøtt, og gir alltid den massasjen du har behov for, når det passer deg.