Fem gode grunner til å velge et motstrømsbasseng

Basseng eller motstrømsbasseng?

Vi opplever i høyere og høyere grad at folk velger et motstrømsbasseng fremfor et svømmebasseng. Typisk kan valget oppsummeres med fem gode grunner: motstrømsbassenget kan brukes hele året, det kan brukes som svømmetrener og har vannmassasje, det er minimalt vedlikehold, og ikke noe installasjonsarbeid.

Mange drømmer om et svømmebasseng i hagen

Vann lager god stemning, og et svømmebasseng er et rekreativt element man kan ha glede av i mange år. Samtidig er det en viss prestisje i et basseng som øker helhetsinntrykket av hele eiendommen.

Men mange mennesker kan i like stor grad ha glede av et motstrømsbasseng. De har bare ikke vært klar over muligheten. Svømme- og badebasseng har vært kjent siden antikken, men boblebad med en svømmeavdeling er et ganske nytt fenomen som mange ikke kjenner til enda.

Vi opplever ofte at kunder ber om tilbud på et basseng, men under samtalen blir det klart at det de virkelig leter etter kan oppfylles av et motstrømsbasseng, og at fordelene ved et motstrømsbasseng veier tyngre enn fordelene ved et basseng.

1. Alltid varmt vann

Et svømmebasseng har en begrenset sesong. Det er mulig å varme opp vannet ved hjelp av en varmepumpe, solfanger eller en elvarmer, og et cover kan hjelpe betraktelig til å holde på varmen. På den måten er det mulig å få temperaturen opp på ca. 30 grader og forlenge sesongen en måneds tid.

Men i motstrømsbassenget har du alltid varmt vann – eller rettere sagt, du har akkurat den temperaturen du ønsker. Hvis du vil bruke vannmassasjen kan du skru temperaturen opp til 40 grader, og hvis du vil ha svømmetrening foretrekker du kanskje en temperatur på rundt 28 grader. Men det beste av alt er: du kan bruke motstrømsbassenget hele året.

2. Svømmetrening

Kraftige motstrømsdyser i motstrømsbassenget gir deg mulighet for å ha svømmetrening på stedet. Du kan selv justere styrken til et sted mellom nybegynner og OL-nivå.

  • Vanndybden er ca. 110 cm og er derfor like dypt som et vanlig basseng. En person på 2 meter trenger kun 90 cm for å kunne svømme.

Fordelen i forhold til et basseng er at du ikke trenger å snu – man når aldri bort til kanten selv om motstrømsbassenget bare er 4 meter langt.

3. Vannmassasje

Bortsett fra svømmetreningen har motstrømsbassenget også dysene fra boblebadet. Et motstrømsbasseng kan både brukes til hygge og avslapning og til restitusjon mellom svømmerundene.

  • Motstrømsbassenget er innrettet med sitteplasser med dyser til både vannmassasje og luftmassasje.

Med boblebad-delen gir motstrømsbassenget helt åpenlyst ekstra verdi i forhold til badebassenget.

4. Lett å vedlikeholde

I og for seg er et motstrømsbasseng et svømmebasseng i miniform – bare lettere.

  • Motstrømsbassenget filtrerer vannet gjennom en skimmer og et filter som skal tilsettes litt klor for å holde vannet bakteriefritt.
  • I tillegg har motstrømsbassenget en ozonator som hjelper til med å redusere behovet for klor.
  • Med en liten håndstøvsuger kan du lett fjerne ting som er sunket til bunnen.
  • En gang imellom må motstrømsbassenget avkalkes avhengig av vannets hardhet. I den forbindelse bytter man ut vannet.
  • Totalt sett er det mindre vedlikehold på et motstrømsbasseng enn på et svømmebasseng.

5. Installeres på en dag

Det som regel avgjør saken når en kunde vurderer om de skal ha et basseng eller et boblebad er installasjonen.

Etablering av et utendørs svømmebasseng involverer som oftest et større anleggsarbeid med gravemaskiner og entreprenører. Et bassengprosjekt kan ta lang tid, fordi det skal graves, støpes og lages teknikkrom.

Sammenlignet med et basseng er et motstrømsbasseng bare å koble til og ta i bruk:

  • Flytt den på plass, eventuelt med hjelp fra en kran.
  • Koble den til strøm.
  • Fyll vann i, og så er den klar til bruk.

Et motstrømsbasseng trenger ikke på langt nær så mye plass som et basseng. Den kan f.eks. stå på terrassen. Mange velger å senke den ned i terrassen, men ofte er det likeså greit å bygge en liten rampe eller et par trappetrinn opp til den. Det gjør det lettere å komme til motstrømsbassenget, og er med til å gjøre det til en del av omgivelsene.